Papurex – ICH BV

Papurex: Meer dan 40 jaar ervaring in pneumatische slangen

Over Papurex

Papurex is een Duits bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring. Het bedrijf staat bekend om de kwaliteit, kennis en ervaring op het gebied van Polyurethaan slangen. “Kwaliteit per inch” is voor Papurex niet zomaar een slogan; het is een bedrijfsfilosofie die hun voortdurende groei en succes op de internationale markt in stand houdt. 

Voordelen van Papurex producten

Drukbestendigheid: De slangen zijn ontworpen om aan specifieke drukvereisten te voldoen. De combinatie tussen de wanddikte en de materiaalhardheid zijn de eigenschappen die belangrijk zijn bij het selecteren van een goede slang.  

Flexibiliteit (Buigradius): Een andere belangrijke eigenschap van pneumatische slangen is flexibiliteit. Het wordt gemeten aan de hand van de minimale buigradius. Dit geeft aan hoe klein de straal kan zijn zonder dat de slang knikt of beschadigt. 

Slijtvastheid: In toepassingen waar slangen onderhevig zijn aan slijtage, zoals in sleepkettingen of bij het transport van voedsel en dranken, biedt polyurethaan slangen uitstekende slijtvastheid en herstelcapaciteiten. 

Speciale vereisten: Er zijn ook slangen die voldoen aan specifieke industriële normen en vereisten, waaronder vlamvertragende slangen voor lasomgevingen, antistatische slangen voor gevaarlijke omgevingen en voedselveilige slangen die voldoen aan strenge industriële normen. 

Papurex flexibility

Ons assortiment

Voor meer informatie over deze producten of om specifieke toepassingsgebieden te bespreken, kunt u contact opnemen met ons verkoopteam via verkoop@ichbv.nl. Ons team staat altijd klaar om deskundig advies en ondersteuning te bieden, zodat u de best mogelijke resultaten kunt behalen.

Polyurethaan (PU)

PU-polyurethaanslangen zijn ideaal voor toepassingen die een hoge mate van elasticiteit en veerkracht vereisen. Deze slangen zijn bestand tegen extreme omgevingscondities, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitentoepassingen. PU-slangen worden veel gebruikt in industrieën zoals de automobielsector, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de landbouw vanwege hun veelzijdige prestatiekenmerken.

PUR-Polyester

PUR-polyesterslangen combineren de voordelen van polyurethaan met verbeterde chemische bestendigheid en duurzaamheid. Dit soort slangen zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij blootstelling aan chemicaliën, oliën en brandstoffen optreedt. Het polyesterbestanddeel zorgt voor extra sterkte en stabiliteit.

Antistatische Slang

Antistatische slangen zijn essentieel voor toepassingen in omgevingen met een hoog risico op de opbouw van statische elektriciteit, zoals in explosieve atmosferen of bij de productie van gevoelige elektronische componenten.

Spiraalslang

Spiraalslangen zijn ideaal voor werkplekken waar flexibiliteit in beweging noodzakelijk is. Het spiraalontwerp biedt het voordeel dat het niet in de weg zit wanneer de volledige lengte niet nodig is. Aan de andere kant kan de volledige lengte op elk moment zonder extra inspanning worden gebruikt.

Flamex® slang

Flamex®-slangen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan strenge brandveiligheidsnormen. Vlamvertragende slangen zijn essentieel in industrieën waar blootstelling aan vonken en lasspatten vaak voorkomt, zoals in productie- en lasomgevingen.