Over ons

Tijdlijn

2019
Nieuwe directie

Nieuwe bezems vegen schoon, ook bij ICH wordt er van meet af aan een vernieuwde koers bedacht. Senior treed terug als dagelijkse leiding en de jongste zoon Bryan neemt het roer over als directeur. De nieuwe website, nieuwe structuur worden medio 2019 geactualiseerd.

2019
Adjust-it

Ajust-it betrekt haar eigen kantoor in het nieuwe pand. Er worden afspraken gemaakt over de dienstverlening die dit gespecialiseerde ICT bedrijf levert aan ICH BV.

2018
Een tweede pand met magazijn

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling, een eigen assemblage en productiefaciliteit wordt gerealiseerd. Het pand met een interne vergaderruimte een eigen sportruimte, kantine, keuken en spelruimte.

2017
De engineer

If you can dream it, we can built it!
Met meer ruimte en middelen, met nog meer know-how en een Development engineer is begonnen met het zelf ontwerpen, van het combineren van toepassingen en assemblage, vormen die voorheen onmogelijk waren.
Door componenten integratie, wordt een groot financieel voordeel bereikt.

2012
Nieuwere kantoren en groter magazijn


De webshopstructuur slaat aan en werpt vruchten af waardoor er meer personeel nodig is. Er wordt besloten om over de bestaande bouw heen te bouwen. Het kantoor met 20 werkplekken is klaar. De oppervlakte van het magazijn werd verdubbeld en alle voorraad werd opnieuw ingeregeld en op bar-code overgezet. Van artikelen zoeken werd het snel leveren uit een courante voorraad.

2009
Kunststof ventielen


RPE besluit in 2009 om zijn verkoopactiviteiten over ICH te laten plaatsvinden. Een zeer breed en toegankelijk programma van afsluiters in kunststof voor de Vending industrie.

2007
Eerste verbouwing nieuwe kantoren


Er worden 10 nieuwe werkplekken gerealiseerd, achter het bestaande kantoor. In de bouw wordt rekening gehouden dat er over 5 jaar weer een uitbreiding komt, op de fundering worden voorzieningen gemaakt.

2003

Na enkele jaren regionaal te hebben gedraaid wordt er gekozen voor een groter bereik. De webshops komen in zwang en er wordt gekozen voor een grotere professionele administratie. KING werd uitgedacht en op eigen kracht uitgewerkt met een duidelijke eigen identiteit.

Strategische keuze om jaren mee te kunnen gaan. Het concept: beter vindbaar en meer technische informatie ter beschikking van de klant.

2000
Magneetventiel.nl


In december wordt door M&M in Bergamo de vertegenwoordiging verleend voor de verkoopt van de afsluiters. Het bedrijf wordt daarmee ook afsluiter specialist. Het merk wordt al meer dan 15 jaar verkocht door Koops (sr).

2000
Het internet op

Medio 2000 tot 2005 worden er honderden domeinnamen vastgelegd door vader en zoon. Stephan Koops komt in 2004 erbij en begint de afdeling ICT met vernieuwde inzichten over internet marketing. De eerste website heet pneumatic.nl en daarom heen worden er leverprogramma’s bij gezocht.

Ook worden er andere kleine bedrijfjes opgericht waaronder in de turnsport Janneke die gaat beheren. De omzet begint een serieuze weg in te slaan en daarom wordt Danielle aangetrokken om de boekhouding vorm te geven.

1999
Pneumatiek specialist

Er worden reclame campagnes en marketing plannetjes bedacht. Origa-Hoerbiger, Univer pneumatiek en SMC kiezen ICH om zich te laten vertegenwoordigen in het noorden als steunpunt.

Door deelname op technische beurzen in het hoge noorden krijgt het bedrijf bekendheid. Josephine, de oudste dochter, begint als verkoper om Klaas in de buitendienst te ondersteunen.

1998
Oprichting ICH BV

ICH werd opgericht door Klaas Koops en zijn vrouw Mirjam van de Laar in 1998. Een bedrijfsplan wordt geschreven. Met één fax en 2 computers wordt het bedrijf gestart. Er werd eerst gekozen voor een VOF als bedrijfsvorm.

Op het lokale bedrijven terrein werd een klein kantoor gebouwd en werd de start gemaakt naar een professionele verkooporganisatie. Pneumatiek, lineair techniek en magneetventielen zijn producten die op de markt worden gebracht.