Festo - ICH BV
Festo header

FESTO

Festo Pneumatiek & automatisering

Festo is een Duitse onderneming en is ’s werelds toonaangevende leverancier op het gebied van automatiserings- en sturingstechniek. Daarnaast leveren zij technische opleidingen voor ruim 35 branches. Het hoofdkantoor bevindt zich in Esslingen am Neckar, dichtbij Stuttgart. Het bedrijf is in 1925 opgericht door Albert Fezer en Gottlieb Stoll. Het begin van de achternamen vormen samen deze welbekende naam.

In de jaren 50 was Festo het eerste bedrijf in Europa dat perslucht gebruikt als aandrijfmedium in automatisering. Nu, zo’n 60 jaar later is het bedrijf een drijvende kracht in de automatisering. Met het unieke assortiment is het gegroeid op het gebied van technisch onderwijs. Het bedrijf biedt nu meer dan 30.000 producten en systeemoplossingen voor pneumatische en elektrische automatiseringstechniek.

Het assortiment bestaat uit onder andere: kleppen, servobesturingen, motion control, klepaansluitingen, installatie besparende verbindingstechniek, handling en montage techniek, luchtvoorbereidingsapparatuur, armaturen, vacuümtechniek, positie en kwaliteit inspectie, sensoren en besturingstechniek. Daarnaast is er ook een breed assortiment beschikbaar wat betreft modulaire systeemoplossingen en standaard handlingsystemen.

Festo en ICH BV

Het zeer gevarieerde productassortiment van Festo is als serviceproduct verkrijgbaar bij ICH BV op onze webshop pneumatiek.nl, voorzien van prijs, levertijd en technische documentatie.