Nass Magnet GmbH - ICH BV

Nass Magnet GmbH

Nass Magnet GmbH, van origine een familiebedijf uit Hannover Duitsland, is een van de wereldwijde leiders in de ontwikkeling en productie van elektromagnetische pilootbesturingseenheden, kleppen voor verschillende toepassingen (bijv. lucht, neutraal gas, vloeistoffen) en  elektromagnetische actuatoren.

Ventielstekkers

Ventielstekkers worden gebruikt om magneetventielen aan te sturen en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Variatie is er op het gebied van voeding, gebruiksomstandigheden,  timerfunctie, ledverlichting en ga zo maar door. Veel van de specificaties zijn aan te passen zodat deze naadloos op de wensen van de gebruiker aansluit. 

Bekijk hier onze ventielstekkers of neem contact met ons op voor advies en andere mogelijkheden. 

Magneetspoelen

Een spoel is het elektrische deel van een magneetventiel en zorgt voor een magnetisch veld. Dit veld ontstaat wanneer er stroom door de spoel loopt. Om te zorgen dat er geen kortsluiting ontstaat, is het draad van de spoel gecoat. Naast dat er verschillende draadcoatings bestaan, die ook invloed heeft op de maximale temperatuur, heeft Nass Magnet meerdere maten magneetspoelen met verschillende elektronische aansluitingen en gelijk- of wisselstroom in het assortiment. 

Cartridgeventielen

Cartridgeventielen verschillen aanzienlijk qua vorm, maar komen net als ventielstekkers in verschillende varianten. Zo zijn de cartridgeventielen verkrijgbaar in twee verschillende diameters, met of zonder LED,  met of zonder blusdiode en is het mogelijk om cartridgeventielen te krijgen die geschikt zijn voor vacuüm omgevingen (op aanvraag). .

stekker_nas_weerkaatsing

ATEX-systemen

Voor niet-standaard situaties, waarbij er sprake is van potentieel explosiegevaar, worden ATEX gecertificeerde producten gebruikt. ATEX staat voor ‘ATmosphere EXplosible’ en is een Europese richtlijn. Binnen ATEX-zones mag men alleen werken met gecertificeerd materiaal om de kans op ongelukken te minimaliseren en/of schade te beperken. Nass Magnet heeft een aantal specifieke ATEX conforme onderdelen, zoals spoelen en kernen. Raadpleeg de documentatie om te controleren of de onderdelen geschikt zijn. 

Tot slot

Bent u benieuwd hoe de stekkers, ventielsystemen en andere Nass Magnet producten uw installatie kunnen optimaliseren?
Bekijk dan ons assortiment of neemt contact op om te vragen wat wij verder voor u kunnen betekenen.