Aignep RVS koppelingen - ICH BV

Aignep rvs koppelingen

We hebben ons koppelingen-assortiment verder uitgebreid met de rvs koppelingen van Aignep. Dit in 1976 opgerichte Italiaanse bedrijf is een gerespecteerde naam in vloeistof- en persluchtcomponenten. De slogan zegt eigenlijk al genoeg:’excellent solutions in fluidtechnology’. Het assortiment is opgedeeld in vijf overzichtelijke categorieën. De rvs koppelingen van Aignep vindt men onder ‘fittings and connectors’.

Roestvast staal

Rvs koppelingen beschikken over een aantal voordelen ten opzichte van messing koppelingen. Zo is doorgaans de maximale druk en maximale temperatuur hoger. De rvs koppelingen van Aignep zijn bestand tegen een druk van -0,99 tot 15 bar en temperaturen tussen -15 en +200° Celsius. Daarnaast zijn de koppelingen met parallel schroefdraad (G en metrisch) voorzien van een O-ring. Alle rechte varianten (dus niet T of Y-koppelingen) zijn aandraaibaar met een inbussleutel.

De rvs koppelingen zijn NSF gecertificeerd en daarmee toepasbaar in situaties waarbij direct contact met voedselwaren of drinkwater is. Bovendien kenmerkt roestvast staal zich met uitstekende prestaties in zoute omgevingen en op machines die vaak worden blootgesteld aan agressieve schoonmaakmiddelen. Met andere woorden: in corrosieve omgevingen is het gebruik van rvs ten opzichte van messing (vernikkeld) aan te raden.

Tot slot

Zoekt u een koppeling met NSF keur, maar zijn hoge druk en groot temperatuurbereik geen vereisten? Kies dan voor de FOOD-gekeurde push-in koppelingen van DMfit, geschikt voor PE slang. Wenst u advies over koppelingen voor uw specifieke situatie? Neem dan contact op met ons via verkoop@ichbv.nl.

N.b. prijzen voegen we z.s.m. voor u toe. Wenst u meer informatie over een specifiek product, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.