Bezoek van Parker Legris – ICH BV

Bezoek van Parker Legris

Vorige week waren Philippe en Jan van Parker Hannifin (Legris) bij ons op bezoek. Zij spraken met name over low pressure couplings, waar insteekkoppelingen van Legris en snelkoppelingen van Rectus onder vallen. Ook beschreven zij in detail de specificaties van o.a. de Liquifit, , LF3600 en LF3800 series. Een aantal (bekende en minder bekende) feitjes delen we graag met onze klanten. 

Zo zijn de koppelingen van Parker Legris voorzien van een speciale, gepatenteerde O-ring waardoor de body van de koppeling tot wel 25% kleiner is. Daarnaast sluiten ze perfect aan op (perslucht) slangen van Legris, waardoor er minder perslucht verloren gaat.

LIQUIfit serie

De LIQUIfit serie is gemaakt van een speciale hars. Bij de meeste kunststoffen worden petrochemische grondstoffen gebruikt en gaat tijdens het productieproces veel water verloren. LIQUIfit is een milieuvriendelijk alternatief en geschikt voor toepassingen waar (heet) water wordt gebruikt, zoals koffieautomaten en waterdispensers.

LF3800 serie

Deze roestvrij stalen insteekkoppelingen hebben een FKM-dichting en hebben een maximale temperatuur van 130 graden. Daarnaast heeft de LF 3800 serie een hogere maximale druk dan de LIQUIfit-serie. Is er dus een hogere druk vereist of heeft u liever metalen koppelingen? Kies dan voor de LF3800 serie. Twijfelt u? Neem contact op met via email: verkoop@ichbv.nl.


Belangrijk bij hoge temperaturen

Bij een geschikte koppeling hoort een geschikte slang. Bepaalde thermoplastische polymeren worden slapper bij hogere temperaturen. Hierdoor neemt de grip van de push-in op de slang af. Raadpleeg altijd eerst de technische documentatie om te controleren of het product geschikt is voor uw toepassing. In sommige gevallen adviseren we het gebruik van een steunhuls, om zeker te weten dat er geen lekkage ontstaat. 

Carstick+

Een veelgebruikt hulpmiddel om een slang aan te sluiten op een behuizing: cartridges. Deze worden met behulp van gereedschap in de behuizing geduwd. Sommige cartridges komen in verschillende delen (ook wel halve cartridges genoemd), maar er zijn ook varianten beschikbaar die in één geheel komen. Deze zijn makkelijker te plaatsen, maar ook iets duurder.

De polymeren cartridges van Parker Legris worden verkocht onder de merknaam Carstick en Carstick+. Carstick+ heeft een aantal belangrijke eigenschappen in vergelijking met cartridges van andere merken: ze nemen weinig ruimte in en zijn makkelijk verwijderbaar, waardoor de behuizing opnieuw gebruikt kan worden. Ook zit er een zegel die de O-ring in eerste instantie beschermt. Deze schuift omhoog bij het plaatsen, waarna de O-ring voor een lekvrij geheel zorgt. Dit is hygiënischer en zorgt dat er minder vuil in het systeem komt. Als laatst vergt de Carstick+ veel minder kracht om te plaatsen. 

Legris en ICH BV | Pneumatiek.nl

Kiest u voor de beste kwaliteit, omdat u zeker wilt zijn dat uw installatie 100% lekvrij is? Parker Legris is dan de beste keuze. Voor een onafhankelijk advies neemt u contact op met onze verkoopafdeling.