CO2 neutraal - ICH BV
Zonnepanelen_ICHBV

CO2 neutraal

Duurzaam ondernemen

ICH BV is voor duurzaam ondernemen en daarom zijn wij CO2 neutraal. Dit houdt in dat er geen sprake is van CO2 uitstoot (koolstofdioxide). Wij zijn ons bewust van vervuiling en helpen mee om dit te verminderen. Zo draagt ook ICH bij aan een schonere wereld.

Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wekt ICH milieuvriendelijke energie op.

CO2_neutraal

Zonnepanelen

Het opwekken van energie door zonnepanelen heeft aanzienlijk meer voordelen dan fossiele energie. Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en daarom geen CO2 uitstoot. Daarnaast zijn er, bij het gebruik van zonnepanelen, geen schadelijke gevolgen voor het milieu. Ook is het kostenbesparend, je hebt geen dure energierekeningen.

Bekijk hier onder live de overzichten per pand.

Warmtepompen

Bij warmtepompen wordt de energie uit de lucht gehaald en opgepompt tot een hogere temperatuur. De warmte wordt hierbij afgegeven aan water. Ook is koelen mogelijk met een warmtepomp, zodat eventuele airco’s in de zomer niet nodig zijn. Er ontstaat echter een probleem in de zomer, aangezien warme lucht stijgt en koude lucht daalt. Dit houdt in dat de bovenste ruimtes niet goed gekoeld worden. Daarom heeft ICH er voor gekozen om in ons nieuwe pand de vloerverwarming ook aan het plafond te spijkeren.  

Energie besparen

Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen is het ook mogelijk om met eenvoudige componenten energie te besparen, bijvoorbeeld door middel van een PWM stekkerPWM staat voor Pulse Width ModulationHet is een energiebesparende stekker voor magneetventielen en verlengd daarnaast standtijd van de spoel.  

PWM stekkers besparen energie door spanningsverlaging na inschakeling of bekrachtiging van de spoel. De stroomsterkte zakt en de houdkracht blijft voldoende om de kern vast te houden. 

Hieronder een kleine greep uit ons energiebesparende assortiment.