Discipline en vitaliteit - ICH BV

Kernwaarden

Kernwaarden definiëren een bedrijf en scheppen een gezamenlijke identiteit. Maar hoe herken je kernwaarden in de dagelijkse gang van zaken? Wij maken het graag concreet.  ICH BV heeft in hoofdlijn vier kernwaarden:
– Respect
– Passie
– Discipline
– Vitaliteit

In dit nieuwsartikel lichten wij graag twee kernwaarden toe, namelijk: discipline en vitaliteit.

Discipline

Discipline is een breed begrip, maar komt binnen ICH BV tot uiting door onder andere afspraken na te komen en zichtbaar willen groeien. Ook is het volgen van protocollen een onderdeel van discipline. Deze zijn opgesteld om fouten te voorkomen en veilig te werken. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een BHV’er paraat.

Over BHV gesproken: vorige week vond de jaarlijkse BHV-cursus plaats. De belangstelling hiervoor was zo groot dat het maximum aantal deelnemers binnen een mum van tijd bereikt was. Zo zien we duidelijk terug dat onze werknemers gepassioneerd zijn om te leren én waarde hechten aan een veilig werkklimaat.

Naast de wettelijke verplichting vindt ICH BV het belangrijk om ter aller tijde voor een veilige werkomgeving te zorgen. Hoewel er geen activiteiten binnen ICH plaatsvinden die gevaar veroorzaken, zit een ongeluk in een klein hoekje. Op iedere afdeling bevindt zich nu in elk geval een bhv’er. Zo kan er altijd snel gereageerd worden bij calamiteiten.  

Vitaliteit

Alle medewerkers proberen daarom fit en vitaal te blijven, zodat we voldoende energie hebben en beter in ons vel zitten. Om dit te bevorderen is er de mogelijkheid om te sporten na werktijd en krijgen alle werknemers dagelijks een stuk fruit. Ook neemt ICH BV deel aan aan(sport)activiteiten voor bedrijven. Bovendien zijn alle teamuitjes van sportieve aard.    

Nieuw in het gezonde arsenaal zijn de kookboeken getiteld ‘Project Gezond’. Iedereen houdt van lekker eten op zijn tijd, maar dit hoeft niet ongezond te zijn. Door caloriebewust te koken is er veel mogelijk en dat is waar deze boeken zich op richten. De boeken liggen voor medewerkers ter inzage. Af en toe verdwijnt er ook wel eens een boek. Tot dusver een succes!