Hulp aan Oekraïne - ICH BV

Hulp aan Oekraïne

Doorgaans posten wij uitsluitend nieuwsberichten over pneumatiek en afsluiters, voor de oorlog in Oekraïne maken we een uitzondering. Om bij het begin te beginnen: 30 jaar geleden richtte Klaas Koops (oprichter ICH), samen met een aantal anderen, de stichting ‘SRK-Kinderhulp’ op. Sinds het begin van de oorlog zet SRK zich in voor Oekraïners. Zo zijn er (in samenwerking met andere partijen) al meerdere busjes en humanitaire goederen naar Oekraïne verstuurd.

In het verleden heeft SRK vele agrarische projecten opgezet in Belarus met fantastische opbrengsten: in het laatste jaar (2017-2018) was de opbrengst 267.000 kg voedsel. Een landbouwproject vereist niet veel geld, maar levert wél veel op.

School Garden

De titel van het landbouwproject in Oekraïne is ‘School Garden’. Het gaat om een programma voor scholen, kinderen en hun families, waarbij eigen groenten verbouwd worden. Naast een stabiele bron van eten heeft het ook positieve impact op mentale welzijn en kennis. De begeleiding vindt plaats vanuit één centraal punt: de scholen.

Voor € 4,- euro kan één kind al geholpen worden, voor € 800,- euro kan SRK een basisschool van alle spullen voorzien. Binnen twee weken hebben meer dan 10 scholen zich aangemeld. Op korte termijn is er dus veel geld nodig en om het project een kick-start te geven, hebben ICH BV en De-Engineer BV beide 1.000,- euro gedoneerd. Wij hopen dat vele anderen, zowel particulieren als bedrijven, ons voorbeeld volgen. Het bedrag maakt niet uit, want zoals eerder beschreven, is € 4,- euro al genoeg om één kind te helpen. 

Een eenmalige donatie doen is erg gemakkelijk en kost u nog geen minuut van uw tijd. Alvast heel erg bedankt. 

Update: inmiddels zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Hierover leest u meer op de website van www.srk-kinderhulp.nl.