Junior European Gliding Championships - Verslag - ICH BV
Junior European Gliding Championships

Dutch Junior Gliding Team

Collega Jelmer Vis is in Pociūnai (Litouwen) begonnen aan de Junior European Gliding Championships. Dit is een zweefvliegtuig competitie voor junioren. Het betreft een racewedstrijd. Jelmer mag alweer voor de derde keer Nederland vertegenwoordigen in een grote wedstrijd. Hij doet mee in een gloednieuw geslepen LS-4a in de Clubklasse. Als sponsor steunt ICH BV Jelmer in zijn poging om Europees junior kampioen te worden.

Europees kampioenschap

De zweefvliegenwedstrijden duren over het algemeen een week. De internationale wedstrijden duren twee weken, zoals ook het Europees Kampioenschap. De wedstrijddagen zijn van 11 tot 24 juli. Na landing van het zweefvliegtuig leveren de piloten hun loggers in bij de scorer om te downloaden. Hier wordt een computersoftware gebruikt om de resulterende GPS-gegevens te analyseren. Belangrijke elementen zijn dat de start, keerpunten en de finish op legitieme wijze zijn bereikt en er geen luchtruimschendingen zijn gemaakt. 

Tot nu toe is er nog maar één wedstrijddag geweest. Twee dagen zijn gecanceld in verband met het slechte weer. Klik hier om de standen te zien per dag.

Jelmer staat met 741 van de 825 punten op een tiende plek. ”Met de tiende plek ben ik op dit moment tevreden. Ik heb niet veel punten verloren en met een laag risicoprofiel gevlogen de eerste dag”.

Bekijk hier de foto's