NANO voor drinkwater - ICH BV

NANO voor drinkwater

NANO voor drinkwater en vending toepassing

Bij een NANO behandeling wordt er een oppervlaktelaag aangebracht die droge deeltjes, water, olie en vuil afstoot. De eerste toepassingen zijn gebruikt bij veiligheidsventielen of veerveiligheden, zoals we kennen van onze producent Ma-ter uit Italië.
De veiligheidsventielen worden geproduceerd in messing en RVS. De vraag was: hoe kunnen we kosten besparen? RVS is namelijk veel te duur voor deze toepassing. En hoe kunnen we de bestendigheid vergroten?

We kennen de NANO behandeling al wat langer, maar tegenwoordig is er meer ervaring en weten we dat de NANO behandeling boven de 200°C mogelijk is.

NANO is geschikt voor drinkwater:

NSF 61, EN 16889 voor koffie machines en Food contact zones en de DIN en EN 16058 voor drinkwater toepassingen. Sommige certificeringen hebben beperkingen en laten geen hoge temperaturen toe. De NANO behandeling gaat vaak verder dan de gevraagde voorwaarden. (Bron: latecnogalvano.it)

Oppervlaktebehandeling bij NANO techniek:

Het messing, kunststof, metaal product wordt eerst schoongemaakt en ontvet en daarna geneutraliseerd. Hierna volgt de behandeling en vervolgens de droging. Daarna wordt er spanning op de materialen gezet van 0,3-1,5 volt met een stroomdichtheid van 0.1 – 4 amp./dm2 met een tijd van 20 – 50 minuten.

Voordelen van NANO oppervlaktebehandeling:

  • Relatief goedkope verduurzaming;
  • Diepte coatings is helder en glanzend, alsof het product vernikkeld is;
  • Harde en gladde toplaag, zonder micro scheurtjes.

Nadeel van NANO oppervlaktebehandeling:

Het oppervlak is zo glad dat lijmen en borgen onderzocht moet worden
(of dat er een vlakke pakking moet worden toegepast). Ook kunnen daardoor eenvoudige bedrukkingen niet goed hechten.

Voor meer informatie kunt u een van de adviseurs van ICH BV een mail sturen of bellen op 0528-34 28 92.