Pneumatiek workshop - ICH BV

Pneumatiek workshop

Vorige week waren twee collega’s van ICH BV op het Roelof van Echten College in Hoogeveen om een workshop pneumatiek te geven. De leerlingen kiezen dit schooljaar een studierichting en daarom organiseerden de mentoren een speeddate. Zo komen de leerlingen van 3 havo in aanraking met verschillende beroepen en kunnen ze vragen stellen over de werkzaamheden. 

Er waren dertien ouders aanwezig om iets te vertellen over hun functie. Het viel op dat de technische sector flink ondervertegenwoordigd was. Er waren ook relatief weinig leerlingen die zich hadden ingeschreven voor de workshop pneumatiek. Eenmaal op locatie was de interesse voor pneumatiek echter een stuk groter. Toen onze collega’s met een compressor, twee cilinders en onze pneumatische slangenknipper binnenkwamen, waren alle ogen gericht op deze praktische workshop. 

ICH BV staat open voor meer samenwerkingen. We komen graag in contact met scholen of andere instellingen die de techniek bij de jeugd wil aanprijzen. Bent of kent u iemand die eenzelfde doel voor ogen heeft? Neem dan contact op met ons via marketing@ichbv.nl om de mogelijkheden te bespreken.