Speciale pneumatische cilinder – ICH BV

Speciale pneumatische cilinder

Eens in de zoveel tijd komt er een aanvraag voorbij waarvan je denkt: dat is best uniek. We hebben het in dit geval over de speciale pneumatische cilinder die voor Stichting De Nieuwe Blauwe Tram bestemd was. Zij zochten een cilinder die een belangrijke functie in het remsysteem van een specifieke tram gaat vervullen. Om het remsysteem zo authentiek mogelijk te maken, wordt de cilinder op een persluchttank/ expansievat aangesloten. Niet op één van de bestaande aansluitingen, maar op een (extra) derde aansluiting. Hoewel de cilinder dubbelwerkend is, bevat deze ook een veer. Dit, in combinatie met de uitzonderlijke diameter, maakt dat de cilinder zelfs voor pneumatiek.nl een uniek exemplaar is. 

Stichting De Nieuwe Blauwe Tram

De stichting is bezig met de reconstructie van het laatste tramstel uit de serie A601/602 – 619/620. Dit was een serie tramstellen van de Noord Zuid-Hollandsche Tramweg Maatschappij met een belangrijke functie in de jaren 30, 40 en 50. Op donderdag 9 november 1961 werd de laatste rit voltrokken en in de maanden die volgden, werden alle trams gesloopt. Stichting De Nieuwe Blauwe Tram wil dit stukje geschiedenis weer tastbaar maken. Voor meer informatie, bezoek ook eens de website van Stichting De Nieuwe Blauwe Tram. 

Tot slot

Heeft u ook een pneumatisch vraagstuk waar u niet uitkomt? Denkt u dat het product dat u zoekt, niet bestaat? Don’t think, just ask! Onze pneumatiek specialisten staan voor u klaar. Van bijzondere cilinders tot maatwerk afsluiters: wij bieden uitkomst. Bel ons of stuur een mail naar: verkoop@ichbv.nl.

De speciale pneumatische cilinder wordt uiteraard getest
3D model van de cilinder en het bijhorende vat.