Ubl factureren – ICH BV

UBL facturen

Vanaf januari 2024 sturen we, naast onze standaard facturen als pdf-bestand, ook onze facturen als XML-bestand (in Ubl 2.1 format). Dit maakt het voor klanten nog makkelijker om facturen te verwerken. E-facturen komen direct in de boekhouding en worden automatisch gecontroleerd op KvK en btw-nummer, waardoor dubbele facturen en spookfacturen automatisch herkend worden. U hoeft enkel de factuur nog goed te keuren.

Wat zijn Ubl 2.1 facturen?

Ubl 2.1 is een standaard die gebruikt wordt door overheden en bedrijven. Op deze manier wordt data altijd op dezelfde manier gestructureerd, verstuurd en ingelezen. Het maakt niet uit welk boekhoudprogramma u gebruikt, want ze spreken dezelfde taal. 

Ondersteunt uw boekhoudsysteem geen Ubl 2.1 facturen? Geen probleem, we versturen onze facturen ook gewoon als pdf, zoals u van ons gewend bent.

Verdere automatisering

Het kan ook zijn dat u dit ziet als ‘oud nieuws’. Bent u toe aan de volgende stap? Informeer dan naar de mogelijkheden m.b.t. een EDI / API-koppeling. Hierdoor wordt het nog makkelijk om onderdelen te bestellen. Deze zijn namelijk, dankzij de koppeling, geïntegreerd in uw eigen voorraad- of inkoopsysteem.   

Neem hiervoor contact op met ons via verkoop@ichbv.nl.