Uitslag Junior European Gliding Championships – ICH BV

Uitslag: Junior European Gliding Championships

Onze ICH collega Jelmer Vis is afgelopen zaterdag als zesde geëindigd in de clubklasse bij de Junior European Gliding Championships in Litouwen. We zijn enorm trots op hem en zijn behaalde resultaat.

Nederland is in de officieuze eindstand als vierde net buiten de prijzen gevallen. De piloten die uitkwamen voor het Verenigd Koninkrijk hebben zich, mede door de laatste vier dagen, naar de eerste plek weten te vliegen. De absolute nummer één is de Engelse Finn Sleigh met 5.341 punten. Dit is evenveel als de nummer twee uit Denemarken, maar dankzij zijn twee ‘dagoverwinningen’ trok F. Sleigh aan het langste eind. Klik hier om de standen te zien per dag.

Junior European Gliding Championships

In totaal waren er 44 deelnemers uit acht landen, verdeeld over twee verschillende klassen. Het Junior European Gliding Championship vond dit jaar voor de vijfde keer plaats en dit was alweer de derde editie voor Jelmer. De competitie duurde van 11 tot 24 juli en gedurende deze twee weken waren er 7 races. Er stonden meer ritten gepland, maar door wisselende weersomstandig-heden zijn er meerdere dagen uitgevallen.

Junior European Gliding Championships​
Junior European Gliding Championships​

Terug- en vooruitblik Europees kampioenschappen

Volgend jaar is het wereldkampioenschap in Tsjechië. Jelmer: “Een zesde plek is natuurlijk heel erg mooi, maar toch voelt het erg dubbel. Mijn laatste paar vluchten waren minder goed, waardoor ik buiten de prijzen ben gevallen. Ik kijk uit naar mijn laatste kampioenschap volgend jaar en beschouw deze editie als een evenement vol met leermomenten.”


Links op de foto: Jelmer Vis.