Aanpassingen klepafsluiters Rotork - ICH BV

Aanpassingen klepafsluiters Rotork

Via deze weg willen we u informeren over een aantal aanpassingen in het ontwerp van de klepafsluiters van Rotork. Het betreft de klepafsluiters met een diameter van 60 mm en 90 mm. Er worden geen wijzigingen aangebracht aan de actuator met een diameter van 45 mm.

De aangepaste versie is compacter, weegt minder en bespaart tot 20 % in verbruik in vergelijking met het oude model. De productcoderingen blijven hetzelfde,  maar de codes van de reserveonderdelen veranderen. 

Naast voorgenoemde verbeteringen is er over de gehele lijn een daling in prijs gerealiseerd van gemiddeld bijna 10%.

Per 1 juni 2022 worden de nieuwe varianten verzonden. Vanaf dezelfde datum zijn er ook nieuwe ATEX en high-temperature uitvoeringen beschikbaar. Bekijk de klepafsluiters van Rotork in onze webshop.

Documentatie

Hieronder vindt u een overzicht van de aanpassingen in het design en functioneren van klepafsluiters van Rotork. Ook vindt u hier de nieuwe documentatie. Deze staat ook bij de desbetreffende producten in de webshop. 

klepafsluiters rotork vergelijking
PDF afbeelding
Overzicht wijzigingen Rotork
PDF afbeelding
Technische documentatie

Wat is een klepafsluiter?

Een klepafsluiter is multifunctioneel, heeft een lange levensduur en kan worden gebruikt met verschillende media waaronder lucht, water, stoom, thermische vloeistof en andere gassen. 

Er zijn verschillende soorten klepafsluiters, specifiek voor bepaalde media en afhankelijk van de besturing. In het voorbeeld (zie afbeelding) is een pneumatisch bediende klepafsluiter, Normally Closed, te zien. Normally Closed, want in ruststand drukt de veer de piston naar beneden. Wanneer deze bekrachtigd wordt, door middel van luchtdruk, dan moet deze door de weerstand van de veer heen duwen om te zorgen dat het medium er door kan.

Daarnaast zijn er ook dubbelwerkend pneumatisch-, elektrisch- of handbediende klepafsluiters beschikbaar. Ook zijn er klepafsluiters verkrijgbaar die de klep tegen de richting van het medium in sluiten. Dit zorgt voorkomt / vermindert waterslag.