Drukschakelaar met IO-link Metal Work - ICH BV

Digitale drukschakelaar met IO-link Metal Work

Onlangs heeft Metal Work een digitale drukschakelaar met IO-Link uitgebracht, genaamd de serie 640. Deze digitale drukschakelaar heeft R1/8″ buitendraad en M5 binnendraad aansluitingen, programmeerbare led display en wordt meegeleverd met bevestigingsaccessoires. De nieuwe drukschakelaar is nu verkrijgbaar bij ICH BV via onze webshop pneumatiek.nl

Wat is een drukschakelaar?

Een drukschakelaar, ook wel pressostaat genoemd, is een apparaat dat een signaal afgeeft wanneer het een bepaalde druk waarneemt. Zo slaat een compressor af wanneer de druk in de tank is opgebouwd tot grenswaarde X en gaat de compressor weer aan zodra de druk in de tank onder een ingesteld waarde (grenswaarde Y) komt. Deze ingestelde waarde noemen we een setpoint. Deze setpoints (X en Y) zijn nooit aan elkaar gelijk, want anders zou het apparaat continu aan en uit gaan. Het verschil tussen X en Y noemen we hysterese. 

Vergelijk het eens met een thermostaat. Zodra de temperatuur in een ruimte daalt tot onder de inschakeltemperatuur zal de thermostaat een signaal afgeven. De temperatuur stijgt, maar de verwarming schakelt niet direct uit. Dit gebeurt pas wanneer de uitschakeltemperatuur bereikt is. De hysterese is het verschil tussen de in- en uitschakeltemperatuur.

Bij een signaal denkt men al snel aan elektronische signalen, maar er zijn ook drukschakelaars beschikbaar die pneumatische signalen geven. De werking blijft echter hetzelfde: zodra een setpoint is bereikt, sluit of opent het circuit. 

Wat is IO-link?

IO-Link is een open, universeel communicatie protocol dat bijv. sensoren en actuatoren kan laten uitlezen en aan een computernetwerk. Dit maakt het mogelijk om IO-Link apparaten op afstand uit te lezen. De losse componenten worden aangesloten op een IO-Link master, die vervolgens signalen en data doorstuurt. Het communicatieprotocol werkt twee kanten op, wat betekent dat de computer ook signalen terug kan sturen om bijv. instellingen te veranderen. IO-Link is niet gebonden aan één leverancier en dus is het mogelijk om verschillende merken in een automatiseringsproces te gebruiken. 

Metal Work en ICH BV

ICH B.V. heeft een breed assortiment Metal Work artikelen. Klik op de button hieronder om de producten te bekijken in de webshop. Zoekt u een drukschakelaar? Bekijk dan eens alle drukschakelaars in onze webshop. 

Mist u een artikel of zoekt u een alternatief? Don’t think, just ask! Stuur uw vraag naar verkoop@ichbv.nl.

Specificaties drukschakelaar
Metal Work