Recept: Dubai Reep

Recept: Dubai Reep

Wij wensen u een smaakvol nieuwjaar!
Dit jaar wilden we iets bijzonders delen met onze relaties en dankzij onze Italiaanse collega hebben we gekozen voor een potje echte kwaliteits-pistachecrème.

Voor eenieder die nog niet weet wat hij of zij hier mee kan, delen wij een recept om deze pistachecrème om te toveren tot iets onvergetelijks:
Dubai-reep met pistachecrème.

Ingrediënten:
200 gram melkchocola
50 gram witte chocola
50 gram kadayif
100 gram pistache crème
Eetlepel roomboter

Benodigdheden:
Mal voor chocoladerepen
Grote en kleine pan voor het au bain-marie smelten van de chocola
Koekenpan om de kadayif in te bakken
Lepel
Ruimte in de koelkast en/of vriezer.

Bereiding:
1). Het maken van de Dubai reep begint met de vulling. Snijd de kadayif nog iets fijner. Smelt een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de kadayif lichtbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal de pan van het fornuis en roer de pistache pasta er doorheen. Doe het mengsel in een bakje en laat het afkoelen. 

2). Smelt 2/3e van de witte chocolade au bien marie. Haal deze van het vuur zodra het gesmolten, voeg de overige witte chocola er bij en smelt dit, al roerend, zonder vuur te gebruiken. Hierdoor stolt de chocola straks beter.
Schep de gesmolten witte chocola in de mal. Om een leuk patroon te creëren kun je de lepel al draaiende boven de mal bewegen. 
Smelt de melkchocolade op dezelfde manier als de witte chocola. Verdeel de helft van de melkchocola over de vorm en laat 10 minuten stollen in de vriezer.

3). Schep een laagje met de pistache vulling bovenop de chocola en duw aan.Pak de overgebleven gesmolten melkchocola en verdeel die over de vulling. Zet de Dubai reep weer in de vriezer totdat ze helemaal hard zijn. 

Bewaartip: Bewaar de repen in de koelkast

Bron: https://www.ladylemonade.nl/dubai-reep-maken-recept-chocola-pistache