Meeloopdag scholieren - ICH BV

Meeloopdag scholieren

Kortgeleden schreven we al over Hoogeveen On Stage, dé plek voor middelbare scholieren om kennis te maken met bedrijven uit de regio. Uiteindelijk kozen 13 leerlingen voor De-Engineer BV en ICH BV om een dag mee te lopen en om meer te leren over pneumatiek. 

Pneumatiek en engineering

Op donderdag 30 maart was het dan zo ver: de meeloopdag van Hoogeveen On Stage. De eerste leerlingen meldden zich zelfs al ruim voor de afgesproken tijd. Na een korte introductie volgde een rondleiding door het bedrijf, waarna de groep werd opgedeeld in koppels van drie. In deze kleinere groepjes doorliepen ze de rest van het programma. 

Groep 1 startte bij het pneumatiekbord, waar ze uitleg kregen over de werking van cilinders en ventielen en de toepassing hiervan. Op hetzelfde moment was er een groepje bij de engineers. Zij leerden de toekomstige techneuten onder andere over ’technisch tekenen’, het tekenprogramma en natuurlijk de 3D-printer. De derde groep begon op de afdeling assembly, waar ze uitleg kregen over de producties en zelf de handen uit de mouwen konden steken. 

De leerlingen konden in de korte pauzes tussen de verschillende activiteiten ook gebruik maken van de sportschool en pooltafel. Het ochtendprogramma werd afgesloten d.m.v. een quiz en een lunch, waarna de middaggroep zich meldde.

Zowel de leerlingen als wijzelf vonden het een zeer geslaagde dag. De oprechte interesse in ons vakgebied was erg mooi om te zien, want het doel was om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor de techniek. We kijken uit naar een volgende editie en zijn zeker van plan om weer deel te nemen.